logo
 • hu
 • en
 • Házirend

  Ez itt a Házirendünk. 

  A jegyet vásárló fesztiválozók, valamint az egyéb jogosultságú belépővel rendelkezők automatikusan elfogadják ezt a közös szabályrendszert.

  BEJUTÁS

  Kolorádó 2023. június 28-án szerdán délután 4-kor nyit és július 2-án vasárnap reggel 8-kor zár.

  Generációk találkozhatnak itt! De nem mindegy, hogyan. Kolorádóban tartózkodni 12 éves kor alatt ingyen, 16 év alatt szülői felügyelettel (vagy felnőtt kíséretében a szülő írásos engedélyével) lehet, 18 év alattiaknak pedig megkülönböztető karszalagot adunk, mivel őket alkoholtartalmú itallal nem szolgáljuk ki. Eltávolítható az a kiskorú, aki szülői felügyelet nélkül tartózkodik 22 óra után a területen. A szabályok betartatása érdekében a személyzet jogosult a belépni szándékozókat az életkoruk igazolására felhívni – ezt vissza lehet utasítani, viszont ebben az esetben nem jöhetsz be.

  Kolorádóba belépni és ottmaradni kizárólag érvényes karszalaggal lehet, amit a jegyedért adunk cserébe a bejáratnál. A beváltáshoz feltétlenül őrizd meg az eredetileg megvásárolt jegyed is! A karszalag meglétét a rendezők ki- és belépéskor, illetve Kolorádó területén folyamatosan ellenőrzik. Ha nincs rajtad, vagy érvénytelen, köteles vagy elhagyni a fesztivál területét! És vigyázz is rá, mert ha elszakadt, sérült karszalaggal elhagyod Kolorádót, nem garantáljuk, hogy a bejáratnál visszaengednek a fesztiválra, az ebből adódó kellemetlenségért pedig felelősséget nem vállalunk.

  Ha bérletet vettél, akkor szabad a járásod – de figyelj a híreinkre, mert ha teltház alakul ki, akkor lehet, hogy nem tudunk hamar visszaengedni. A napijegyek másnap 10-ig érvényesek.

  A kétnapos bérlet egy fő számára két egymást követő programnapra biztosít a belépést és bent tartózkodást. A kétnapos bérlet kizárólag a jegytípus nevében szereplő programnapokra érvényes, az általa biztosított jogosultságok megbontására, átalakítására nincs lehetőség.

  A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk. Mert ilyet nem szabad csinálni! Az összes jegyet egyedi sorszámmal és másolásvédelemmel láttuk el, amit ellenőrzünk is.

  Másodlagos jegyértékesítő partnerünk a Ticketswap. Ha eladnád a jegyed vagy biztonságosan vásárolnál másodkézből, akkor azt javasoljuk, hogy a Ticketswapot használd.

  Pénztártól való távozás után a jeggyel, fizetett illetve a visszaadott pénzösszeggel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el!

  Kolorádó területére belépni, onnan eltávozni csak a hivatalos bejáratokon keresztül lehet. Az egyéb úton való bejutással próbálkozni egyébként sem igazán érdemes: veszélyes, csalános, gödrös. És továbbra se feledd, a karszalag meglétét munkatársaink folyamatosan ellenőrzik a fesztivál területén.

  Ha nincs jegyed vagy bérleted, és alternatív útvonalat választasz a bejutásra, a fokozott ellenőrzés során elég korán el kell majd hagynod Kolorádót a hatóságok társaságában, miután kifizetted a bérletet és jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. (Erre azért lesz szükség, mert belógásoddal veszélyezteted a többieket, és az egész fesztivál törvényes működését is.)

  Kolorádó területére járművel behajtani tilos (kivéve a külön engedéllyel rendelkezőknek). A rendezvény megközelítéséhez kérjük, hogy használd a “Kijutás” menüpontban feltüntetett opciókat! Autóval kizárólag a kijelölt külső parkolóban állhatsz meg, a szabálytalan helyen parkoló, vagy oda behajtó gépjárműveket a hatóság elszállítja, tulajdonosai szabálysértési eljárás alá vonhatóak.

  Biciklivel is jöhetsz Kolorádóba. A fesztivál bejáratánál, pontosabban a parkolónál le is tudod kötni a járművedet, ahol vigyázunk rá, de felelősséget így sem tudunk érte vállalni. Vasárnap reggel 8-ig viszont mindenképpen vidd el, hogy tudjanak bontani a munkatársaink.

  BENTMARADÁS

  Kolorádó területéről eltávolítható az, aki mások életét, testi épségét, vagyoni jogait, vagyontárgyaik épségét, a környezetet veszélyeztető, ill. garázda, vagy rendőri intézkedésre alapul szolgáló magatartást tanúsít, más társadalmi csoportok tagjai ellen uszít, vagy agresszív magatartásával a közönségen belül békétlenséget szít.

  A Kolorádó területére történő belépésben megakadályozható az, aki a szükséges biztonsági átvizsgálásnak nem veti magát alá, személyi igazolványával vagy más hitelt érdemlő okmánnyal életkorát igazolni nem tudja vagy korábban a fesztiválról a Házirend megsértése miatt már egyszer kiraktuk.

  Kolorádó területe magánterület, így a területéről az arra indokot adók kizárhatóak, eltávolíthatók (ittasok, tudatmódosító szer hatása alatt állók – kábítószer fogyasztása a rendezvényen egyébként is tilos! -, rendbontók, másokat zavaró illetve veszélyeztetők).

  Kolorádó bármely tulajdonát rongáló illetve eltulajdonító személyt a rendezvény területéről az üzemeltető munkatársai vagy azok megbízottjai kizárhatják, illetve a kár mértékétől függetlenül rendőrségi feljelentést tehetnek. Ne legyél rossz fej!

  A szervezők fenntartják a jogot a beengedés felülbírálására, ha úgy ítélik meg, hogy a vendég viselkedését, küllemét vagy mentális állapotát nem tartják megfelelőnek a fesztiválon való részvételre. A Kolorádó területén agresszíven, vagy a fesztivál atmoszférájától eltérően viselkedő, nagyon ittas vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló személyeket a szervezőség saját jogkörében felszólítás után eltávolíthatja, karszalagját levághatja. Kérjük, hogy aki bármilyen rendbontást észlel, haladéktalanul jelezze a szervezőség vagy a biztonsági szolgálat felé!

  Akit a fentiek alapján a fesztivál területéről neki felróható okból eltávolítottak, a jegy / bérlet árát nem igényelheti vissza.

  Szeszes itallal 18 év alatti személy nem szolgálható ki. Ennek érvényre jutása érdekében a pultoknál való kiszolgálás során az életkor hitelt érdemlő, okmánnyal történő igazolására hívható fel a vendég.

  Dohányozni csak az arra kijelölt helyeken, igen, még itt is, a dombokon, hegyeken!

  A fesztivál területén a rendezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi, vendéglátóipari vagy reklámtevékenységet folytatni. Hasonlóképpen bármilyen demonstrációt, csoportos aktivitást is csak a szervezők engedélyével lehet végezni. Amennyiben a szervezők úgy ítélik meg, beszüntethetnek bármilyen engedély nélküli megmozdulást a fesztivál területén és a fesztiválhoz vezető utakon.

  Kolorádóban a rendezőknek, munkatársainak, a rendőrségnek és tűzoltóknak, katasztrófavédelemnek az utasításait minden látogató köteles végrehajtani.

  Csak a kijelölt kempingben lehet sátrazni, máshol szigorúan tilos és balesetveszélyes.

  Ha jófej fesztiválozó vagy, akkor is arra kérünk, hogy ne hagyd el a Kolorádó hivatalos területét. mert balesetveszélyes! Csak az arra kijelölt területen tudunk a biztonságos szórakozásodért jogszabályi felelősséget vállalni. Amennyiben átléped a fesztivál területét jelölő kordont, úgy vedd tudomásul, hogy kifejezetten veszélyes területen vagy, ahol a körülmények nem teszik lehetővé, hogy szervezők vigyázzanak rád, vagy észrevegyünk, ha esetleg rosszul lennél, elaludnál. Ezt a szabályt különösen az éjszakai órákban megszegő személyeket jogosult a szervezés a rendezvényről eltávolítani, karszalagját levágni.

  Kérjük, fokozottan vigyázz a természeti értékekre, és ne szemetelj! A fesztivál egy kiemelt szépségű természetvédelmi területen kerül megrendezésre, ezért kérjük, hogy hulladékodat, cigarettacsikkedet, ételmaradékaidat az erre a célra kijelölt szemetesekbe helyezd el minden esetben. Kérünk, hogy erre hívd fel ismerőseid figyelmét is, ha nem így cselekednének. A fákat, bokrokat, virágokat óvjátok, mint a legjobb barátaitokat!

  Figyelj a fesztiválozók testi épségére, óvjátok egymást, és haladéktalanul jelezzétek az egészségügyi problémákata fesztivál területén 0-24 elérhető mentőtiszteknek. Az egészségügyi szolgálat pontos helyét a térképen láthatjátok.

  BEHOZÁS

  NE HOZZ BE, MERT TILOS: alkoholt, kábítószert semmi esetre sem! Továbbá kereskedelmi mennyiségű ételt és italt, valamint 100 milliliternél nagyobb üvegtárgyat. Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki megőrzésre átadni. Nagy mennyiségben vényköteles vagy egyéb gyógyszert sem lehet behozni, kérjük, csak a fesztiválon tartózkodásra szükséges adaggal készülj. Vényköteles gyógyszer esetében pedig feltétlenül legyen nálad orvosi igazolás. Tilos továbbá behozni közbiztonságra veszélyes tárgyakat, gyúlékony anyagot és pirotechnikai eszközt.


  Néhány példa: kemping gáz, vizipipa, 100 milliliternél nagyobb parfüm, üveg kulacs vagy bármilyen 100 milliliternél nagyobb üveg tároló, kiskés, nagykés, bicska, fém evőeszköz, ilyesmik. Ezeket nem engedhetjük be a fesztiválra, de díj ellenében be tudod majd rakni a bejáratnál található értékmegőrzőbe. Fontos, hogy a fesztivál zárása (vasárnap reggel 08:00) előtt kivedd a cuccaidat az értékmegőrzőből, mert azután már nem fogunk tudni felelősséget vállalni érte. Ha valamiben nem vagy biztos, inkább kérdezz rá.

  DE, HOZZ BE, MERT HASZNOS: zseblámpát, fejlámpát, meleg ruhát, szúnyogriasztót, naptejet, hálózsákot, plédet, kispárnát, labdát, frizbit, napszemüveget, fa/műanyag evőeszközt.

  Házikedvencedet hozhatod, de ha mások szórakozását és testi épségét veszélyezteti, úgy ezt felülbírálhatjuk. De mi inkább azt javasoljuk, hogy hagyd otthon, mert a zene hangos lesz, az erdő meg nagy. Ha a házikedvenced a kutyád, úgy őt Kolorádó területére következő feltételek együttes megléte esetén lehet beléptetni: érvényes oltási igazolvány egy évnél nem régebbi veszettségoltással, egyedi azonosító (olvasható tetoválás vagy mikrochip), póráz, nyakörv, szájkosár, biléta a gazda (a fesztivál ideje alatt is elérhető) telefonszámával.

  HANGHATÁS, FÉNYHATÁS, RÖGZÍTÉS

  Professzionális, nagykaliberű, orbitális formátumú rögzítő berendezéseket csak a fesztivál által akkreditált személyek használhatnak.

  Kolorádóban csak magáncélra készíthetsz kép és hangfelvételt, a készített kép- és hangfelvételt nem értékesítheted, és ellenérték fejében nem hasznosíthatod, illetve kereskedelmi célból ellenérték nélkül sem hasznosíthatod, az azokon szereplő látogatókat beleegyezésük nélkül nem lehet nevesíteni, ezek a látogatók személyiségi jogait nem sérthetik. A szervezők nem vállalnak felelősséget arra az esetre, ha más látogatók az előzőekben foglaltakat megszegik.

  A fesztiválon a fesztivál és partnercégei megbízásából kép és hangfelvétel készül, melyet a fesztivál és partnercégei közzé tehetnek online-offline csatornákon, a médiában, plakátokon, az azon szereplő emberek a fesztivál és partnercégei felé semmilyen követeléssel nem élhetnek, amennyiben részt veszel a rendezvényen, hozzájárulsz, hogy arcodról és megnyilvánulásaidról is felvétel készülhet. A fesztivál és környékének teljes területe biztonsági okokból kamerákkal van felszerelve, melyek éjszakai képrögzítésre is alkalmasak.

  A rendezvényen extrém hang – és fényhatás érheti a látogatókat, így azon fesztiválozók, akik erre különösen érzékenyek, külön figyelemmel tartózkodjanak a színpadok közelében!

  PROGRAMVÁLTOZÁS + EGYÉB

  Kolorádó szervezői nem szeretnének programváltoztást, de fenntartják ennek jogát. A program esetleges változása miatt, a bérlet vagy a napijegy ára nem igényelhető vissza a pénztártól való távozás után. A szervezők nem vállalnak felelősséget az olyan programváltozásokért, amik az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadnak!

  A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, azonban előfordulhat vis major eset, amikor a hatóságok rendkívüli helyzetre hivatkozva megtiltják a rendezvény bizonyos szakaszaiban az üzemelést, a programok megtartását, hogy elkerülhetőek legyenek személyi sérülések, károk. Ezen változásokért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni.

  A fesztivál szervezősége kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért felel, és a Látogatót jogszabályok alapján megillető jogokon túl kifejezetten kizárja a felelősségét minden egyéb káresemény kapcsán. A jegy ára az előzőekben írt kizárásokra tekintettel került meghatározásra.

  A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy bármi mással kapcsolatos észrevételeiddel, panaszaiddal, ötleteiddel az Információs pontok munkatársaihoz fordulhatsz. Köszönjük! Ha pedig még a fesztivál előtt vannak kérdéseid, azokat privát üzenetben a Facebookon, vagy e-mail formájában tegyétek fel. 

  KÖSZÖNJÜK, HOGY BETARTOD A SZABÁLYOKAT, ÉREZD JÓL MAGAD!

  – KOLORÁDÓ CSAPAT –