logo
 • hu
 • en
 • Házirend

  Ez itt a Házirendünk. 

  A jegyet vásárló fesztiválozók, valamint az egyéb jogosultságú belépővel rendelkezők automatikusan elfogadják ezt a közös szabályrendszert.

  BEJUTÁS

  Kolorádó 2023. június 28-án szerdán délután 4-kor nyit és július 2-án vasárnap reggel 8-kor zár.

  Generációk találkozhatnak itt! De nem mindegy, hogyan. Kolorádóban tartózkodni 12 éves kor alatt ingyen, 16 év alatt szülői felügyelettel lehet, 18 év alattiaknak pedig megkülönböztető karszalagot adunk, mivel őket alkoholtartalmú itallal nem szolgáljuk ki. Eltávolítható az a kiskorú, aki szülői felügyelet nélkül tartózkodik 22 óra után a területen. A szabályok betartatása érdekében a személyzet jogosult a belépni szándékozókat az életkoruk igazolására felhívni – ezt vissza lehet utasítani, viszont ebben az esetben nem jöhetsz be.

  Kolorádóba belépni és ottmaradni kizárólag érvényes karszalaggal lehet, amit a jegyedért adunk cserébe a bejáratnál. A beváltáshoz feltétlenül őrizd meg az eredetileg megvásárolt jegyed is! A karszalag meglétét a rendezők ki- és belépéskor, illetve Kolorádó területén folyamatosan ellenőrzik. Ha nincs rajtad, vagy érvénytelen, köteles vagy elhagyni a fesztivál területét! És vigyázz is rá, mert ha elszakadt, sérült karszalaggal elhagyod Kolorádót, nem garantáljuk, hogy a bejáratnál visszaengednek a fesztiválra, az ebből adódó kellemetlenségért pedig felelősséget nem vállalunk.

  Ha bérletet vettél, akkor szabad a járásod – de figyelj a híreinkre, mert ha teltház alakul ki, akkor lehet, hogy nem tudunk hamar visszaengedni. A napijegyek másnap 10-ig érvényesek.

  A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk. Mert ilyet nem szabad csinálni! Az összes jegyet egyedi sorszámmal és másolásvédelemmel láttuk el, amit ellenőrzünk is.

  Másodlagos jegyértékesítő partnerünk a Ticketswap. Ha eladnád a jegyed vagy biztonságosan vásárolnál másodkézből, akkor azt javasoljuk, hogy a Ticketswapot használd.

  Pénztártól való távozás után a jeggyel, fizetett illetve a visszaadott pénzösszeggel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el!

  Kolorádó területére belépni, onnan eltávozni csak a hivatalos bejáratokon keresztül lehet. Az egyéb úton való bejutással próbálkozni egyébként sem igazán érdemes: veszélyes, csalános, gödrös. És továbbra se feledd, a karszalag meglétét munkatársaink folyamatosan ellenőrzik a fesztivál területén.

  Ha nincs jegyed vagy bérleted, és alternatív útvonalat választasz a bejutásra, a fokozott ellenőrzés során elég korán el kell majd hagynod Kolorádót a hatóságok társaságában, miután kifizetted a bérletet és jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. (Erre azért lesz szükség, mert belógásoddal veszélyezteted a többieket, és az egész fesztivál törvényes működését is.)

  Kolorádó területére járművel behajtani tilos (kivéve a külön engedéllyel rendelkezőknek). A rendezvény megközelítéséhez kérjük, hogy használd a “Kijutás” menüpontban feltüntetett opciókat! Autóval kizárólag a kijelölt külső parkolóban állhatsz meg, a szabálytalan helyen parkoló, vagy oda behajtó gépjárműveket a hatóság elszállítja, tulajdonosai szabálysértési eljárás alá vonhatóak.

  Biciklivel is jöhetsz Kolorádóba. A fesztivál bejáratánál, pontosabban a parkolónál le is tudod kötni a járművedet, ahol vigyázunk rá, de felelősséget így sem tudunk érte vállalni. Vasárnap reggel 8-ig viszont mindenképpen vidd el, hogy tudjanak bontani a munkatársaink.

  BENTMARADÁS

  Kolorádó területéről eltávolítható az, aki mások életét, testi épségét, vagyoni jogait, vagyontárgyaik épségét, a környezetet veszélyeztető, ill. garázda, vagy rendőri intézkedésre alapul szolgáló magatartást tanúsít, más társadalmi csoportok tagjai ellen uszít, vagy agresszív magatartásával a közönségen belül békétlenséget szít.

  A Kolorádó területére történő belépésben megakadályozható az, aki a szükséges biztonsági átvizsgálásnak nem veti magát alá, személyi igazolványával vagy más hitelt érdemlő okmánnyal életkorát igazolni nem tudja vagy korábban a fesztiválról a Házirend megsértése miatt már egyszer kiraktuk.

  Kolorádó területe magánterület, így a területéről az arra indokot adók kizárhatóak, eltávolíthatók (ittasok, tudatmódosító szer hatása alatt állók – kábítószer fogyasztása a rendezvényen egyébként is tilos! -, rendbontók, másokat zavaró illetve veszélyeztetők).

  Kolorádó bármely tulajdonát rongáló illetve eltulajdonító személyt a rendezvény területéről az üzemeltető munkatársai vagy azok megbízottjai kizárhatják, illetve a kár mértékétől függetlenül rendőrségi feljelentést tehetnek. Ne legyél rossz fej!

  A szervezők fenntartják a jogot a beengedés felülbírálására, ha úgy ítélik meg, hogy a vendég viselkedését, küllemét vagy mentális állapotát nem tartják megfelelőnek a fesztiválon való részvételre. A Kolorádó területén agresszíven, vagy a fesztivál atmoszférájától eltérően viselkedő, nagyon ittas vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló személyeket a szervezőség saját jogkörében felszólítás után eltávolíthatja, karszalagját levághatja. Kérjük, hogy aki bármilyen rendbontást észlel, haladéktalanul jelezze a szervezőség vagy a biztonsági szolgálat felé!

  Akit a fentiek alapján a fesztivál területéről neki felróható okból eltávolítottak, a jegy / bérlet árát nem igényelheti vissza.

  Szeszes itallal 18 év alatti személy nem szolgálható ki. Ennek érvényre jutása érdekében a pultoknál való kiszolgálás során az életkor hitelt érdemlő, okmánnyal történő igazolására hívható fel a vendég.

  Dohányozni csak az arra kijelölt helyeken, igen, még itt is, a dombokon, hegyeken!

  A fesztivál területén a rendezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi, vendéglátóipari vagy reklámtevékenységet folytatni. Hasonlóképpen bármilyen demonstrációt, csoportos aktivitást is csak a szervezők engedélyével lehet végezni. Amennyiben a szervezők úgy ítélik meg, beszüntethetnek bármilyen engedély nélküli megmozdulást a fesztivál területén és a fesztiválhoz vezető utakon.

  Kolorádóban a rendezőknek, munkatársainak, a rendőrségnek és tűzoltóknak, katasztrófavédelemnek az utasításait minden látogató köteles végrehajtani.

  Csak a kijelölt kempingben lehet sátrazni, máshol szigorúan tilos és balesetveszélyes.

  Ha jófej fesztiválozó vagy, akkor is arra kérünk, hogy ne hagyd el a Kolorádó hivatalos területét. mert balesetveszélyes! Csak az arra kijelölt területen tudunk a biztonságos szórakozásodért jogszabályi felelősséget vállalni. Amennyiben átléped a fesztivál területét jelölő kordont, úgy vedd tudomásul, hogy kifejezetten veszélyes területen vagy, ahol a körülmények nem teszik lehetővé, hogy szervezők vigyázzanak rád, vagy észrevegyünk, ha esetleg rosszul lennél, elaludnál. Ezt a szabályt különösen az éjszakai órákban megszegő személyeket jogosult a szervezés a rendezvényről eltávolítani, karszalagját levágni.

  Kérjük, fokozottan vigyázz a természeti értékekre, és ne szemetelj! A fesztivál egy kiemelt szépségű természetvédelmi területen kerül megrendezésre, ezért kérjük, hogy hulladékodat, cigarettacsikkedet, ételmaradékaidat az erre a célra kijelölt szemetesekbe helyezd el minden esetben. Kérünk, hogy erre hívd fel ismerőseid figyelmét is, ha nem így cselekednének. A fákat, bokrokat, virágokat óvjátok, mint a legjobb barátaitokat!

  Figyelj a fesztiválozók testi épségére, óvjátok egymást, és haladéktalanul jelezzétek az egészségügyi problémákata fesztivál területén 0-24 elérhető mentőtiszteknek. Az egészségügyi szolgálat pontos helyét a térképen láthatjátok.

  BEHOZÁS

  NE HOZZ BE, MERT TILOS: alkoholt, kábítószert semmi esetre sem! Továbbá kereskedelmi mennyiségű ételt és italt, az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki megőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak. Tilos továbbá behozni közbiztonságra veszélyes tárgyakat, gyúlékony anyagot, pirotechnikai eszközt. 

  Néhány példa: kemping gáz, vizipipa, parfüm, üveg/fém kulacs vagy bármilyen üveg tároló, kiskés, nagykés, bicska, fém evőeszköz, ilyesmik. Ezeket elkobozhatják tőled. Ha valamiben nem vagy biztos, inkább kérdezz rá!

  DE, HOZZ BE, MERT HASZNOS: zseblámpát, fejlámpát, meleg ruhát, szúnyogriasztót, naptejet, hálózsákot, plédet, kispárnát, labdát, frizbit, napszemüveget. Ezeket senki nem kobozza el tőled, de hasznos, ha vannak nálad.

  Házikedvencedet hozhatod, de ha mások szórakozását és testi épségét veszélyezteti, úgy ezt felülbírálhatjuk. De mi inkább azt javasoljuk, hogy hagyd otthon, mert a zene hangos lesz, az erdő meg nagy. Ha a házikedvenced a kutyád, úgy őt Kolorádó területére következő feltételek együttes megléte esetén lehet beléptetni: érvényes oltási igazolvány egy évnél nem régebbi veszettségoltással, egyedi azonosító (olvasható tetoválás vagy mikrochip), póráz, nyakörv, szájkosár, biléta a gazda (a fesztivál ideje alatt is elérhető) telefonszámával.

  HANGHATÁS, FÉNYHATÁS, RÖGZÍTÉS

  Professzionális, nagykaliberű, orbitális formátumú rögzítő berendezéseket csak a fesztivál által akkreditált személyek használhatnak.

  Kolorádóban csak magáncélra készíthetsz kép és hangfelvételt, a készített kép- és hangfelvételt nem értékesítheted, és ellenérték fejében nem hasznosíthatod, illetve kereskedelmi célból ellenérték nélkül sem hasznosíthatod, az azokon szereplő látogatókat beleegyezésük nélkül nem lehet nevesíteni, ezek a látogatók személyiségi jogait nem sérthetik. A szervezők nem vállalnak felelősséget arra az esetre, ha más látogatók az előzőekben foglaltakat megszegik.

  A fesztiválon a fesztivál megbízásából kép és hangfelvétel készül, melyet a fesztivál közzé tehet online-offline csatornákon, a médiában, plakátokon, az azon szereplő emberek a fesztivál felé semmilyen követeléssel nem élhetnek, amennyiben részt veszel a rendezvényen, hozzájárulsz, hogy arcodról és megnyilvánulásaidról is felvétel készülhet. A fesztivál és környékének teljes területe biztonsági okokból kamerákkal van felszerelve, melyek éjszakai képrögzítésre is alkalmasak.

  A rendezvényen extrém hang – és fényhatás érheti a látogatókat, így azon fesztiválozók, akik erre különösen érzékenyek, külön figyelemmel tartózkodjanak a színpadok közelében!

  PROGRAMVÁLTOZÁS + EGYÉB

  Kolorádó szervezői nem szeretnének programváltoztást, de fenntartják ennek jogát. A program esetleges változása miatt, a bérlet vagy a napijegy ára nem igényelhető vissza a pénztártól való távozás után. A szervezők nem vállalnak felelősséget az olyan programváltozásokért, amik az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadnak!

  A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, azonban előfordulhat vis major eset, amikor a hatóságok rendkívüli helyzetre hivatkozva megtiltják a rendezvény bizonyos szakaszaiban az üzemelést, a programok megtartását, hogy elkerülhetőek legyenek személyi sérülések, károk. Ezen változásokért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni.

  A fesztivál szervezősége kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért felel, és a Látogatót jogszabályok alapján megillető jogokon túl kifejezetten kizárja a felelősségét minden egyéb káresemény kapcsán. A jegy ára az előzőekben írt kizárásokra tekintettel került meghatározásra.

  A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy bármi mással kapcsolatos észrevételeiddel, panaszaiddal, ötleteiddel az Információs pontok munkatársaihoz fordulhatsz. Köszönjük! Ha pedig még a fesztivál előtt vannak kérdéseid, azokat privát üzenetben a Facebookon, vagy e-mail formájában tegyétek fel. 

  KÖSZÖNJÜK, HOGY BETARTOD A SZABÁLYOKAT, ÉREZD JÓL MAGAD!

  – KOLORÁDÓ CSAPAT –