Installációk
Műtő Group: Make Yourself Comfortable

tudás és nemtudás

Kényelemben érezzük magunkat, ha olyan dolgokkal vagyunk körülvéve, amiket ismerünk és ezáltal a tudás és kontroll képességének illúziójába ringatjuk magunkat. Kényelmünket gyakran a minket elérő információk tetszőleges szűrése vagy akár figyelmen kívül hagyása szüli, azaz a nemtudás. Kolorádóban merünk nemtudni, bár ez sokszor nem egyszerű. A nemtudás nehézségeivel szembesít minket a Műtő Group külön a Kolorádóra megálmodott installációja. 

//

A komfort vélt vagy valós érzése sokszor elfedi előlünk azokat a konfrontációs lehetőségeket, amelyekkel saját helyzetünkön tudnánk változtatni. A kényelembe való belesüppedés, a rutin változtathatatlannak hitt elfogadása, a biztonság és bizonyosság hamis illúziója elfeledteti velünk azt a tényt, hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk, mennyire hiányos a tudásunk.
A fesztiválon felépülő installáció olyan szituációt teremt, melyben kihasználva az emberi kíváncsiság és komfort utáni vágyakozást, feltárul a valós megismerés lehetetlensége, az épp aktuális tudásunk relativitása.  A mű azt az általunk felépített védőrendszert boncolgatja és kérdőjelezi meg, amely a napi rutinunk elemeiből tevődik össze.