Tánc, Színház és Performansz
HODWORKS: Pirkad

radikális és tabu


A Hodworks produkciók nem véletlenül vonzzák a Csűrbe évről évre a lézengő délutáni tömeget. Előítéletmentes, tabukat döntő, szabad és radikális darabjaik tökéletesen tükrözik a Kolorádó filozófiáját, az előadó táncosok merészsége felszabadítja a közönséget.

//

A Hodworks Pirkad című produkciójában a mozgás teremtését látjuk. A test mint egy táj, intim közelségben tárul fel. A meztelen testet az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomata, a bőrpír öltöztetik. Megmutatkozik a test manapság olyannyira elfojtott, tabuvá tett anatomikus-mechanikus gép mivolta, „állat-minősége”. A kölcsönhatások folytonossága, a megállíthatatlan változások a táncosoktól rendkívüli tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követelő performansszá alakítják ezt az emberi-fizikai tapasztalások ritka pillanatait kutató, merész előadást.

 

Szereplők: Molnár Csaba, Simet Jessica, Gláser Márton, Kacsó Imola.

Fény: Dézsi Kata

Koreográfia: Hód Adrienn

Koproducer: Trafó – Kortárs Művészetek Háza

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Départs, EU Kultúra Keretprogram, Budapest Főváros IX. Kerület, Off Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ

A Kolorádó Fesztiválon az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósult meg