Gasztro
Félszegen elfogyasztott tömlős sajt és sátormeleg vizes zsemle kombó helyett egyél finom főtt ételeket és kreatív komfortkajákat idén is anélkül, hogy elhagynád a fesztivál területét.
Reggelente a Koffi felől érkező kávégőzök csábítanak ki a sátorból egyenesen a nappali nemzene programok felé.
Az egészséges energizálódásért keressétek a Nyári Konyha Bisztrot, ahol vega és vegán egytálételek várnak benneteket. A letáncolt kalóriákat a Pizza Bété helyben készült pizzái és a New York Hot Dog segítenek pótolni.
Lesznek még különféle grill ételek – vega, húsos és fúziós verzióban. Ehettek hamburgert, palacsintát, és lángost is, természetesen. Gyors és hűvös vércukorigazításhoz fagyi, a hagyományos arcoknak fish and chips, ha pedig nem vagy túl éhes, de azért tudnál enni, sültkrumpli.

Nyári konyha bisztró
Ébredés utánra:
Bundázott kenyerek friss zöldséggel, fokhagymás joghurttal (vega/vegán opció)
Rántotta pirított lepénnyel, friss zöldségekkel
Frissítő joghurt, szalonnapörccel és friss lepénnyel
Zabkása mogyoróvajjal, magokkal és gyümölcsökkel
Falatozgatáshoz:
Hummus friss lepénnyel és duqqával, shakshukával , grillzöldségekkel vagy izraeli salátával.
Kolo sali (friss sali, ubi, pari, újhagyma, kápia, répa, cékla, tökmag, petrus, joghurt/tahini(vegán) dresszing)
Napi zöldség/gyümölcs leves
Jacket potato köftével vagy juhtúróval
Sültkrumpli
Nagyobb éhség ellen:
Shakshuka friss lepénnyel , hummus-szal ,tojással vagy extra grillkolbásszal
Sztrapacska tofukrémmel, juhtúróval, pörccel vagy tökmagos céklapesztóval
Kolo Spagetti (édesburgonyacurry, szójában főtt gomba, mogyoró)
Grill & Burger
Faszenes grillen készült ételek: hamburger, pljeskavica , shawarma ,tarja, csirkemell, köfte, cevap
Etető
Napi vega és húsos főételek
Napi levesek
Napi vacsi
Reggelire:
Zabkása
Rántotta
Bundáskenyér
Shakshuka
Hummus
Domovoj
A vegán szendvicses utánfutó elsősorban nem fesztivál étkeztetésre jött létre, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentésére létrehozott társadalmi vállalkozás. A Domovoj leginkább egy olyan „boszorkány konyha”, ahol próbáljuk a gasztronómiai kreativitást becsatornázni a termelők szintjére, piacképes újhullámos feldolgozási eljárásokkal. Ezzel célozva a nyakukon maradt élelmiszerfelesleg (osztályos árú) megmentését. A foodtruck a költséges receptúra fejlesztéshez biztosít számunkra anyagi erőforrásokat, illetve egy találkozási pontot a termelői partnereink leendő vevőivel, akik így véleményezni tudják a fejlesztett ízvilágokat.
Kínálat:
batátás-vöröslencsés krém liofilizált füstölt vöröskáposzta roppanccsal
köles kőrözött turbolya pestoval
kókuszos mentás zöldborsókrém kiskerti umami morzsával szórva (paradicsom-zeller alapú házi)
vegán zsírosdeszka (kókuszzsír saját fűszerezéssel és valamilyen lágyabb szezonális hagymával )
Óriás palacsinta
Fahéjas, kakaós, nutellás, vaniliás, csokis, lekváros, nutellás-banános, epres-vaniliás , csokis-meggyes, baracklekváros-diós
Lángos
sima
sajtos
tejfölös
sajtos-tejfölös
vegán sajtos
vegán tejfölös
vegán sajtos-tejfölös
Pizza Bété
Marinara
Margherita
Cotto
Spianata