logo
 • hu
 • en
 • NANE, Bagázs, Élő könyvtár az Emberi Jogokért

  • NANE – Egyenlőségről és a szexualitás kultúráról: A kritikus gondolkodás társadalmi felelősségvállalásunk alappillére. Az ismeretterjesztés pedig akkor is fontos, ha a legtöbben azt hiszik, hogy mindent tudnak egy adott témáról. Könnyű ragaszkodni a fejünkben kialakult képekhez, legyen szó az egyenlő kapcsolat fogalmáról vagy a pornó világáról, legtöbben könnyen nyilvánítunk véleményt, anélkül hogy alaposan végig gondolnánk a mögöttes struktúrákat és a tényleges helyzetet. Milyen az egyenlőségre épülő párkapcsolat és szex? Mi számít párkapcsolati erőszaknak, szexuális zaklatásnak? Mi a baj a pornókultúrával? A fesztiválon az érdeklődők ízelítőt kaphatnak az NANE Együtt Egyenlőenprogramjának és a Patent Kapcsolódj be! szexedukációs foglalkozásának interaktív gyakorlataiból.
  • Bagázs – Beavatkozol vagy kimaradsz: Beavatkozol vagy kimaradsz? Sorban állsz a kedvenc előadód koncertjére, előtted a sorban egy cigány pár áll. A biztonsági őr arra hivatkozva, hogy „ez nem a ti bulitok” nem engedi be őket. Mit teszel? Beavatkozol? Inkább úgy teszel, mint aki nem hallotta? Gyere el a Bagázs Egyesület workshopjára, tanulj az előítéletekről és arról, milyen lehetőségeid vannak a cselekvésre egy ilyen helyzetben!
  • Élő Könyvár az Emberi Jogokért: Találkozz az előítéleteiddel egy olyan „könyvtárban”, ahol a könyvek emberi sorsok! Lapozz bele, és ismerd meg! Van, amit soha nem mertél megkérdezni? Itt megteheted! Önkénteseik az “Élő Könyvek” olyan emberek, akik valamely speciális tulajdonsággal bíró társadalmi csoportot képviselnek, és szívesen megosztják veled a történetüket. Vannak köztük fogyatékossággal élők, nemzetiségi vagy vallási kisebbséghez tartozók, LMBTQ emberek, szenvedélybetegségből gyógyulók. A személyes beszélgetések során megismerheted a tapasztalataikat, és azt is, hogy hogyan építhetők hidak a falak helyett és hogyan léphetünk fel a diszkrimináció ellen és az emberi jogokért. Velünk, Veled kezdődik! Gyere beszélgetni!

  Fellépők