Ez a weboldal cookie-kat használ. OK
logo
 • hu
 • en
 • Értékeink

  A csodásan eltöltött közös időhöz közös értékek is kellenek. Nem dogmák vagy szabályok, hanem olyan elvek, amikben mind osztozunk. Ezek az értékek a fesztivál tervezésének első pillanatától vezetnek minket  a szervezésben, az apró részletek megálmodásában, abban, hogyan javítsunk ki a hibáinkat, és legyünk egyre jobbak évről-évre veletek, általatok.

  KISZAKADÁS

  Minden évben megteremtjük a saját világunkat a budai hegyek között, ahol néhány napig csak magunk vagyunk, kiszakadva a megszokásból –  legalábbis mi így éljük meg. Távol a várostól, térerő nélkül, egy különleges energiájú helyen. Van valami nagyon magával ragadó Kolorádó helyszínében, ami minket is rabul ejtett az első pillanatban amikor meglátogattuk. Természetesen az egész mit sem érne a Ti energiáitok nélkül. Itt néhány napra végre önmagunk vagyunk, hogy együtt lehessünk, és együtt vagyunk, hogy újra önmagunk még jobb verziói lehessünk. Kolorádóban önmagunk legjobb verzióját keressük.

  SOKSZÍNŰSÉG

  Kolorádóban kezdetektől fogva a sokszínűségre törekszünk.  Szeretjük a műfajok és a színes emberek kavalkádját, ez hajt minket a döntéseink során. Kiemelt ügyünknek tekintjük, hogy mindenki egyformán lehetőséget kapjon megmutatni a tehetségét. Egyenrangúnak tekintjük a berghainos techno dj-t, Szabó Benedeket és a részvételi színházat. A programok sokszínűségéből következik a közösségünk sokszínűsége is, erőnket ebből merítjük. Nálunk nincs helye a rasszizmusnak, homofóbiának, transzfóbiának, szexizmusnak, vagy a kirekesztés bármilyen formájának. Együtt sokfélék vagyunk, ettől vagyunk erősek.

  SZABADSÁG

  Kolorádó egy szabad fesztivál. Minden döntésünkben külső és belső kényszerek nélkül cselekszünk, és ennek mentén választjuk ki partnereinket, fellépőinket, együttműködőinket is. Minden lépésünkkel arra törekszünk, hogy a meghívott művészek és a közönség minél szabadabbá válhasson, merje befogadni és kifejezni önmagát, merje elfogadni a környezetét. Ebből a bátorságból, biztonságból és nyitottságból közös tudás kovácsolódik, mely a Kolorádó sajátja. Hiszünk hát a tudás és a művészet szabadságában.

  FELELŐSSÉG

  Kultúraszemléletünket a nulladik lépéstől kezdve a nyitottság határozza meg. Pillanatról pillanatra igyekszünk követni a legapróbb rezdüléseket is, hogy folyamatosan megújulva értéket szállíthassunk közösségünknek. Kapuőrök helyett katalizátorok szeretnénk lenni, tudásunkat veletek megosztva fejleszteni. Bizonytalanságban fogódzóvá válni, hiszen aki tudja merre megy, biztosabban is lép. Így kiváncsiságunkból a ti kulturális önbizalmatokat igyekszünk építeni minden nap.

  TERMÉSZET

  Pontosan tudjuk, hogy a minket körülvevő természetet csak kölcsön kaptuk, vendégek vagyunk, és így is kell viselkednünk. Éppen ezért legfeljebb annyit veszünk el amennyit vissza is tudunk adni, és minden erőnkkel arra törekszünk, hogy minél kisebb lábnyomot hagyjunk magunk után. A Kolorádó otthonára lelt az erdőben, abban a formájában szereti, ahogyan az évezredek során kialakult, és szeretné még nagyon sokáig érintetlennek és egészségesnek látni.

  NEMTUDÁS

  Újra és újra rá kell ébrednünk, hogy minél nagyobb szeletét ismerjük a világnak, annál nagyobb felfedezésre váró ismeretlennel találjuk magunkat szembe. Kolorádóban merünk hibázni, tanulni a hibáinkból, és fenntartjuk magunknak a jogot, hogy másnap jobban csináljuk, amit csinálunk. Merünk kételkedni abban, hogy a tegnapi abszolút igazság ma is megállja-e a helyét. A nemtudás egy lehetőség, élnünk kell vele. Kolorádóban merünk hát nem tudni, kérdezni és tanulni.