Societé Budapest pres.: Future Tribal

by

Architecture Uncomfortable Workshop

EJTECH

Mátrai Erik

// koncept:

Zita Sarvari, Ákos Vereczkey

A Société Budapest egy vadonatúj összművészeti installációval mutatkozik be a Kolorádó Fesztiválon 2019. június 19-22. között. A mű alapja egy az AU Workshop által tervezett bádogcilinder, amelyet Mátrai Erik fényinstallációja, valamint az EJTECH ehhez hozzágondolt technospirituális hangeffekjei tesznek kollektív experimentális élménnyé. A majdnem 3 m átmérőjű bádoghenger belsejében tűz ég. A henger falát belülről ritmusosan verő motorok és a hengert belülről összefogó drótot pengető szerkezetek, valamint a környező területet beborító színes füst együttes direkt hatása pozitív közösségi érzést teremt.

A Société Budapest olyan kreatív közösségekre fókuszál művészeti programjával, amelyek kultúránk és társadalmunk meghatározó és aktív szereplői. A zenei és irodalmi programok mellett elkötelezett támogatója a képzőművészeteknek, amit panelbeszélgetések, évi két tematikus csoportos nemzetközi kiállítás és egyéb képzőművészeti kollaborációk formájában képvisel. Ebbe a programba illeszkedik ez a mostani, több művészeti kollektíva együttműködéséből megszülető helyspecifikus installáció is.

A szereplőkről:

Az AU Workshop egy olyan kísérleti építésziroda, amely nagy hangsúlyt fektet a környezet és a felhasználó viszonyára. Hisznek az egyszerű és tradicionális építészeti anyagok használatában, de előszeretettel emelnek be az építészettől kicsit távolabb elhelyezkedő anyagokat is használati tárgyaikba, épületeikbe.

http://auworkshop.com/

Az EJTECH egy olyan polidiszciplináris stúdió, amely kísérleti interfészekkel, elektronikus textíliákkal és jövőbeli anyagokkal dolgozik. A kollektíva művészi kutatási témája a fizikai és digitális szinergiájának, a jövő ember és számítógép kapcsolatának vizsgálata, amiket interaktív installációk és dinamikus műalkotások formájában értelmez.

http://ejtech.cc

Mátrai Erik képzőművész a fény anyagtalan eszközével hoz létre jelenségeket vagy változtatja meg tárgyak képét egészen új térélménnyel ajándékozva meg bennünket. Számára a tér érzete a fontos, a fizikai erő, amely szinte önálló entitássá alakítja azt. Tereinek megtapasztalása teljes és magával ragadó élmény.

http://www.erikmatrai.com/