NEM! – Nők Egymásért Mozgalom

Dobozkészítő-workshop menstruációs szegénységben élő nőkért

A NEM! másik fő tevékenysége, hogy menstruációs szegénységben élő fiatal lányoknak gyűjt menstruációs segédeszközöket dobozok segítségével, amelyek a város számos pontján megtalálhatóak. Ilyen gyűjtődobozokat szeretnénk közösen csinálni (illetve feldíszíteni) a Kolorádó fesztiválon, amiket aztán olyan helyekre juttatnánk el, ahol tovább gyűjthetnénk az adományokat (menstruációs eszközöket) rászoruló lányoknak. A dobozok készítése jó alkalom lehet arra is, hogy informálisan beszélgetünk a menstruációs szegénységről és a menstruációval kapcsolatos tabukról, problémákról, tapasztalatokról.

péntek 12:00-16:00 Mező

Fesztivál női tapasztalat bingó + beszélgetés

A bingó játék  egyes mezőire olyan állítások lennének felírva, amik a fesztiválon tipikusan a nőket érintő tapasztalatokat írnak le. Néhány példa erre:

  • Akaratom ellenére akartak meghívni piára.
  • Ismeretlen embert vigasztaltam.
  • Éreztem magam kevesebbnek másoknál.
  • Egyedül akartam táncolni, de valaki odajött.
  • Igazából nem engedhetem meg magamnak ezt anyagilag, mégis itt vagyok.

A gyakorlat lényege az lenne, hogy a fesztivál ideje alatt ezeket a bingo-kártyákat elszórnánk a Kolorádó területén (asztalokra, pultokra, stb.). A fesztivál végén pedig tartanánk egy beszélgetést, ahova el lehetne hozni a kitöltött bingókat, vagy akár ott helyben is ki lehetne tölteni. A bingo alapján arról beszélgetnénk, hogy milyen is nőként fesztiválozni – lehet sztorizgatni viccesen, komolyan is. A játék kreatívan keretezné az egész fesztivált és kihangosítaná azokat a láthatatlan mechanizmusokat, amiket mindannyian átélünk, függetlenül attól, hogy hol is vagyunk.

Sz. / 12:00-16:00 / Udvar