Middlemist Red

psych-rock

A Middlemist Red az atmoszférikus és pszichedelikus rock hangzásainak egy olyan egyvelegében találta meg új hangját, mely újraértelmezi azokat egy 21. századi környezetben. A zenekar 2012-ben alakult és hamar jelentős figyelmet kapott itthon és külföldön is.

Az első (Supersonic Overdrive, 2014) és második (RippleSoul, 2016) albumok megjelenése között, a zenekarnak többször lehetősége nyílt bemutatni tehetségét Európa szerte. Az elsővel szemben a második album hangzása sokkal érettebb hangvételű, következetesebb felépítésű, míg a friss szereplőként megjelenő szintetizátorok még magávalragadóbb atmoszférát adnak az összhangnak.
Eddigi munkásságuk során olyan zenekarokkal léptek fel mint a Wooden Ships, Preoccupations, Telegram, Black Lips, Desert Mountain Tribe.

2017 szeptemberében, első alkalommal, megrendezték a Vanishing Point fesztivált, mely a kelet-közép-európai pszichedelikus szcéna felvonultatását és erősítését tűzte ki céljául. Ezzel párhuzamosan az énekes, Nóvé Soma, hatodmagával megrajzolta az Illuminair hivatalos animációs videóját.

A zenekar a Kolorádón a következő lemez új dalai közül is válogat majd.