Interference Dance Project

Az Interference Dance Project koncepciója 2018 májusában Ottlik Jikka textiltervező fejében született, majd valósult is meg a Momé-n készített diplomafilmje keretein belül.

“Mestermunkám alapja a vizuális interferencia jelenségére épül. Célom egy olyan produkciós térbe helyezhető installáció és öltözéksorozat létrehozása, amely képes a benne mozgó táncművészt részben irányított, másrészt pedig improvizatív mozgásra inspirálni. Eme folyamat meghatározó részei a printelt öltözékek, melyek mintázatának kialakításánál fontos szempont volt a minták irány- és arányrendszere is, hiszen ezek a tényezők is meghatározzák a mozgásetűdök milyenségét. A térbeli vonalrendszerek, a különböző mintázatok karaktere és a táncos mozgási dinamikájának összességéből épül fel a látvány.”

A projekt mára bővült két tehetséges és abszolút újító szellemű női dj-vel Tóth Laurával (LAU) és Pongrácz Barbarával (Kali) és a performanszban résztvevő, a kollekciót megmozgató öt kortárs táncművésszel (Barabás Anita, Gyepes Bianka, Hajtó Janka, Joó Eszter, Kovács Kinga). Fontosnak tartjuk, hogy különböző művészeti területeken mozgó nők közösségként emelni tudják egymás értékeit.

Bővebben: https://www.behance.net/gallery/68008215/Interference-Dance-Project

Cs. / 21:00-22:30 / Mező