Berta Gergő, Daoud Dániel / Az Univerzum és az Overchill

metamodern amibent landscape kabaré duó

Az Univerzum és az Overchill egy metamodern amibent landscape kabaré duó, melyben nagy hangsúly helyeződik a befogadói élmény sokféleségére, egyediségére és az átélésben vagy átélhetetlenségben való részvételére.

Eddigi munkáik során felmerülő kérdéskör a komolyság és a szórakoztatás kapcsolata és ennek határterületei. Interaktívnak tekinthető-e egy statikus kép? Milyen a játékélmény ha a szabályok főképp zavarkeltésre alkalmasak?

Több esetben reflektáltak az internet korának meglétére és ennek a meglétének figyelmen kívül hagyására. Megítélnek számunkra fontos dolgokat, de ha mást kezdenek fontosnak találni, nagy hangsúlyt fektetnek az előző fontos dolog elengedésére. Projektjeiknek erős hátországot képez a metamodern kulturális filozófia, amit dogmamentesen, inkább eszköz szerűen alkalmaznak. A látszólag ellentétes dolgok kombinációjának fókusza eddigi munkáik során nem feltétlenül a dekonstruálás, hanem az értelemmel rendelkező, elsőre érthetetlen kreáció.

Az interdiszciplináris művészetfelfogásból következően nem zárkóznak el náluk nagyobb, illetve kisebb művészekkel, építészekkel, orvosokkal, nyomdászokkal, történészekkel, meditáciológusokkal történő együttdolgozástól.