GYIK

Jegyek

Hol tudok jegyet venni?
Legegyszerűbben online tudsz jegyet venni a Jegyek menüpont alatt, offline pedig egyelőre a Toldiban. Belépőjegyed a fesztivál ideje alatt a helyszínen is megvásárolhatod, de javasoljuk az elővételi opciókat, így olcsóbban, és sorban állás nélkül juthatsz be.

Kihez fordulhatok, ha problémám van a jegyemmel?
Amennyiben online vásároltál jegyet, úgy fordulj bizalommal a OneTicket munkatársaihoz a megadott elérhetőségek bármelyikén. Ha offline vásárolt jegyeddel van problémád, úgy írj nekünk Facebookon vagy az info@kolorado.hu e-mail címre.

Milyen jegytípusok vannak?
Alapvetően kétféle jegytípusunk van: a fesztivál teljes időtartamára érvényes bérletet 2018. február 18-ig 9500 forintos elővételes áron tudsz venni, ezután 15000 forintért jutsz majd hozzá. Egészen a fesztivál hetéig: 2018. június 12-én (kedd) éjfél után már 17500 forintért tudsz bérletet venni online és offline is. Napijegyet tavasztól, korlátozott számban lehet beszerezni 7500 magyar forintért. A táborjegy, amivel sátrazhatsz, 2500 forintba kerül, online és a helyszínen is megveheted.

Meddig érvényesek a jegyek?
A bérletek 2018. június 13. 16:00-tól, kapunyitástól 2018. június 17. 12:00-ig, kapuzárásig érvényesek. Az adott napra szóló napijegyek 6:00-tól másnap reggel 10:00-ig érvényesek.

Visszaválthatom-e a jegyemet?
A jegyek visszaváltására sajnos nincs lehetőség. Ha semmiképp sem tudsz eljönni, keresd meg a belépőd új tulajdonosát a Tickethingen keresztül, ahol biztonságosan és kényelmesen intézheted a jegyeladást.

Otthon felejtettem a jegyemet, be tudok így is jutni?
A belépéshez mindenképp szükséged van a jegyed egyedi azonosítókódjára (vonalkód vagy QR kód), úgyhogy az a legjobb, ha nem felejted otthon. Jegyed okostelefonra lementett PDF-formátumban is be tudjuk olvasni, de felhívjuk figyelmed, hogy még otthon vagy útközben töltsd le, mert a bejáratnál már nem biztos, hogy lesz térerő.

Mégsem tudok menni, eladhatom, átadhatom másnak a jegyemet?
Offline vásárolt jegyedet mindenféle megkötés nélkül tovább tudod adni, online jegyek esetében javasoljuk, hogy Tickethingen keress új tulajdonost belépődnek. A neveket nem nézzük a bejáratnál, ezzel kapcsolatban nem kell felvenned a kapcsolatot senkivel.

Hány éves korig ingyenes a belépés?
A 11. (tizenegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek a fesztivált ingyenesen látogathatják, de gyerekkarszalag viselése számukra kötelező. A gyerekkarszalagra a kísérőnek kötelessége ráírni a gyermek nevét és a kísérő telefonszámát. A gyerekkarszalagokat a bejáratnál tudtok majd kérni

Bejutás és kijutás

Hogy juthatok ki a fesztivál területére és onnan vissza a városba?

BUSZ, TÖMEGKÖZLEKEDÉS:

Idén megnövelt kapacitással, csúcsidőben 5-10 percenként, csúcsidőn kívül 15 percenként indítjuk a Kolorádó buszokat éjjel-nappal, amiket a kijelölt pontokon találsz:

1. Kolorádó Busz / hűvösvölgyi villamos végállomás ↔️ Fesztivál / 600 ft
2. Shuttle Busz / Kolorádó parkoló ↔️ Fesztivál / 300 ft

Szerdán (06.13.) 14:30-tól közlekednek a Kolorádó buszok!

A Széll Kállmán térről az 56A és 61-es jelzésű villamosokkal, a 63-as busszal, éjszaka pedig a 956-os busszal juthatsz el a hűvösvölgyi villamos végállomásra. A végállomáson belül találod majd meg a buszmegállónkat. Egy Kolorádó feliratos bódénál tudsz jegyet venni: egy jegy egy darab felszállásra jogosít fel. Ezzel a busszal egészen a fesztivál bejáratáig eljutsz. Ha sokat használnád ezt a megoldást, javasoljuk a 2500 forintos Kolorádó buszbérlet megvásárlását. Ha nem használnád a Kolorádó buszt, akkor Hűvösvölgyből a 63-as jelzésű busszal Adyligetnél szállj le, és onnan gyalog vagy Shuttle busszal tudsz bejutni a fesztiválra.

AUTÓ, TAXI:

Ha kocsival, motorral jössz, leparkolhatsz a Feketefej utcára fordulva a Kolorádó Parkolóban. A parkolás díja 1000 ft/jármű/korlátlan ideig, amíg el nem hagyod a parkolót. Ez tartalmaz 2 db 300 forintos Shuttle buszjegyet. Ugyanis a Kolorádó Parkolótól csak fesztiválbusszal, vagy gyalog/bringával lehet a fesztivál bejáratáig közlekedni. Ezt a parkolójegyet újra meg kell venned, ha elhagyod a parkolót és visszatérsz, viszont az is tartalmazza a 2 db 300 forintos Shuttle buszjegyet. / Taxival ugyanez a helyzet, a Parkolótól busszal/gyalog folytathatod, a belvárosból átlagosan 3500 ft egy fuvar.

BRINGA, GYALOGSZER:

Bringával be lehet tekerni a fesztiválra, ahol a kijelölt helyen tudod lezárni a járgányt. 12 km, nem nagy dolog, dimbes-dombos a táj, de megéri, mert gyönyörű! / Gyalog pedig egy kellemes 1,7 km-es séta a Kolorádó Parkolótól a fesztivál bejáratáig, melyet kb. 20-25 perc teljesíteni a kijelölt úton.

Idén még inkább figyelünk arra, hogy a fesztivál teljes nyitvatartása alatt folyamatos gördülékeny buszközlekedést biztosítsunk a hűvösvölgyi villamos végállomás és a fesztivál bejárata között. Magyarán, több busz lesz: csúcsidőben 10, csúcsidőn kívül 15 percenként járnak éjjel-nappal a Kolorádó buszok.

Mit nem vihetek be a fesztivál területére?

Mi az, amit jó, ha hozok magammal?

Mi a helyzet a háziállatokkal?

Házikedvencedet hozhatod, de ha mások szórakozását és testi épségét veszélyezteti, úgy ezt felülbírálhatjuk. De mi inkább azt javasoljuk, hogy hagyd otthon, mert a zene hangos lesz, az erdő meg nagy.

Amikor már Kolorádóban vagy

Vannak nappali programok?
Természetesen. A művészeti programokat itt már böngészheted!

Mikor érdemes kimenni, mikor kezdődnek a programok?
Már napközben is történik a kultúra, vess pillantást a programokra! Egyébként kijönni már akkor is érdemes, amikor még a Nap nincs a horizont alatt, már csak az este kígyózó sorok miatt is.

Mikor kezdődnek a koncertek?
Hamarosan erről is mindent elmondunk.

Mikor kezdődnek a különböző színpadok programjai?
Ahogyan erről is. Úgyhogy maradj velünk itt és a Facebookon!

Mikor van vége az utolsó programnak?
Ez is kiderül nemsokára.

Tényleg nincs térerő?
A térerőről ajánljuk Misi bácsi ide vonatkozó videóját:

Milyen kajálási lehetőségeim vannak és kábé milyen árban?
Szenvedélyesen szervezzük, minden nagyon jó lesz, de részletekkel később jövünk!

Mennyibe kerül a sör, a hosszúlépés, a rumfeles?
Hamarosan ezt is elmondjuk, mindenesetre nem siófoki árakat kell elképzelni.

Hideg van, tényleg?
Tavaly a leghidegebb hajnalban 7°C-ot mértünk, szóval mindenképpen készülj meleg ruhával.

Lesz hely, ahol tudok ruhát venni, ha megfagyok?
Az eddigi évekhez hasonlóan idén is kilátogat hozzánk a Konfekció, de ebben az évben már saját Kolorádós merchünkből is válogathatsz majd a helyszínen.

Be lehet menni az erdőbe?
Az erdőbe csak a szép szalagunkon belüli területen vagy szervezett nappali programunk keretében menj be, mert tényleg nagy, egyedül el fogsz tévedni, térerő nélkül pedig nem fogunk megtalálni.

Kártyával tudok fizetni? Ha nem, hol tudok esetleg pénzt kivenni?
Sajnos kártyával nem tudsz fizetni, de dolgozunk azon, hogy a bejáratnál legyen automata, hogy legyen lehetőséged felvenni néhány ezrest, amennyi kell.

Meddig vannak nyitva a kajáldák? És a pultok?
Hamarosan erről is többet tudunk mondani!

Ha eltévedek éjjel és tényleg nincs térerő, hogy fogom megtalálni a barátaimat?
Érdemes megbeszélnetek előre egy találkozópontot, ahol könnyen megtaláljátok majd egymást éjjel – erre tudjuk ajánlni a külön erre a célra megalkotott találkozópontot.

Hol tudom leadni a fűben talált pénztárcát? Hol keressem, ha az enyém tűnt el?
Az elkallódott tárgyakat az Infópontban gyűjtjük, úgyhogy jófej fesztiválozóként a talált tárgyakat itt tudod majd leadni. A fesztivál után pedig a Toldiban tudsz majd érdeklődni.

Hogy működik a repohárrendszer?
Mi, Kolorádósok nagyon szeretjük a természetet, ezért amennyire csak lehet, igyekszünk rá a fesztivál alatt is vigyázni. A tisztaság megőrzésének érdekében a fesztiválon repohárban kapod a sörttől a hosszúlépésen át a vodkaszódát is, melyért csak az első vásárláskor kell fizetned – persze csak ha nem hagyod el. A repohár nem visszaváltható, de minden konyhában nagyon szépen mutat majd.

Van dohánybolt?
Sajnos a hatályos jogszabályok miatt a fesztivál területén nem tudunk dohányterméket árusítani.

Van csomagmegőrző?
Természetesen lesz csomagmegőrző, ennek pontos helyét keresd majd a térképen!

Van telefontöltési lehetőség?
Természetesen lesz telefontöltési lehetőség, ennek pontos helyét is megjelöljük hamarosan.