Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/7/6/76e70f09-ef9b-432f-9192-c055ab3e3e6f/kolorado.hu/web/2018/wp-content/plugins/motopress-content-editor-lite/includes/ce/shortcode/ShortcodeCommon.php on line 790
Civil Programok – Kolorádó

Civil Programok

TASZ

Mikor? 06.14-16. – 13:00-18:00
Hol? Gólya Színpad

Program

Még?

SZABAD pólót mind a három nap lehet venni a standnál, ezzel is támogatva a szervezetet.

NANE Egyesület

Mikor? 06.14-16. 13:00-18:00
Hol? Gólya Színpad

Csütörtök

Péntek

Szombat

Minden nap

AUTONÓMIA

Mikor? 06.14-15.
Hol? Kantin

Program
Bagolykalács sütés és babgulyás főzés szúcsi, és környékbeli roma asszonyokkal.

GÓLYA CIVIL

Mikor? 2018.06.14-16.
Hol? Gólya Színpad

Csütörtök

Egyre többen találkozunk előítéletekkel, idegengyűlölettel mindennapjaink során. Volt már veled olyan, hogy vitába keveredtél valakivel a menekültügy kapcsán? Workshopunkat olyanoknak ajánljuk, akik nem mindig tudják, hogyan reagáljanak a gyűlölködésre akár munkahelyükön, akár egy családi ebéden vagy baráti társaságban. Ha úgy érzed, lenne szükséged néhány tippre, hogyan érdemes érvelni, milyen tényeket lehet felhozni annak érdekében, hogy árnyaljuk a képet ebben az érzékeny témában, gyere el workshopunkra!

Péntek

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület több, mint két évtizede foglalkozik a Magyarországra bevándorló, illetve innen elvándorló hazai és külföldi állampolgárok társadalmi integrációjának elősegítésével szociális, oktatási és kulturális programjain keresztül. Sokan írnak sokfélét a migrációról, menekültekről; egyre erősebb az érzelmi alapú vitázás, és annál kevesebbet tudunk a tényekről, valós dilemmákról amit a migrációs folyamatok jelentenek. Ha szeretnél kicsit jobban mögé nézni a dolgoknak és mélyebben megérteni, beszélgetni a menekültek helyzetéről és a migráció kihívásairól gyere el a workshopunkra!

‘Alpár Explained’ Live: az MMN új hibrid zine-zene projektje és kiadványa előadás/panel/workshop kivitelben Alpárral élőben a Kolorádó fesztiválon a Gólyában. Alpár személyes vezetésével és élő zenélésével a közönség bevezetést nyer az Alpár setup nem triviális logikájába. Sequencerek, szintik, modulárok, effektek. Made easy, played live.

Szombat

Voltál már olyan helyzetben, hogy igazoltattak a rendőrök, de nem értetted, hogy miért történt? Megállítottak, de nem tudtad, hogy kell viselkedned? Előfordult már, hogy biztonsági őrök úgy léptek fel, hogy nem értettél vele egyet?
Gyere el a Magyar Helsinki Bizottság beszélgetésére és ismerd meg a jogaidat! Tudj meg mindent az igazoltatásról: mikor vizsgálhatják át a ruhádat, a csomagodat, az autódat, mikor használhatnak bilincset, mikor veheted fel a rendőri intézkedést, milyen jogaid vannak a rendőrökkel és a biztonsági őrökkel szemben. Az interaktív beszélgetés során választ kaphatsz a kérdéseidre!

Minden nap

Lebeg, csúszik, nyom, szokatlan, de biztonságos, kihívást-jelentő és nagyon izgalmas – ezek a gyakori első benyomások a levegőben végzett sportokról. Egyszerű, de látványos gyakorlatokkal ismerkedhetsz meg különböző légtornász eszközökön. Bárki becsatlakozhat a szabad gyakorlásba nemtől és kortól függetlenül, a sikerélmény mindenki számára garantált!

Sok jófej ember, sok jó játék, jó hangulat, világbéke, miegymás.
Itt hiába keresed a Ki nevet a végén?-t vagy a Monopolyt. Mi jobban preferáljuk az újhullámos, kreatív, izgalmas játékokat, amiket egyelőre még kevesen ismernek, bár úgy tűnik, ez nem sokáig marad így: a Játszóház egészen biztos, hogy megszámlálhatatlan Dixit-, Dobble-, Ticket to Ride-, és Patchwork-függőt termelt ki az utóbbi időkben.
Nem hallottál még egyikről sem? Semmi pánik, először mind így voltunk ezzel, játékmestereink örömmel segítenek majd.
A társas alternatív szórakozási lehetőség, ahol könnyen lehet új barátokat szerezni, régiekkel találkozni, nagyokat kacarászva világuralmat megkaparintani. Sör persze azért lesz.

Kézműves workshop természetes és újrahasznosított anyagok felhasználásával.
A Tangly Hands egy aktív alkotói közösség, akik különböző technikák és struktúrák felhasználásával hoznak létre textil installációkat és dekorációkat. Fontos céljuk, hogy az általuk megismert technikákat különböző foglalkozások keretein belül megtanítsák másoknak is, és átadják az alkotás örömét. Próbáljátok ki Ti is, bárki belekezdhet!

CSÜTÖRTÖK:

Világfalusi hangszerek projekt (Gosztola Kitti, Pálinkás Bence György) – Közös hangszerkészítés és zenélés. Idegenhonos növényekből készítünk hangszereket, közben beszélgetünk migrációról, népzenéről, Bartókról – és persze zenélünk.

PÉNTEK:

FKSE // TINTA – nyári tetkóvásár. Erlich Gábor és mások tetoválnak és hennáznak igény szerint, de elsősorban művészeti utalásokon alapuló mintákat. Közben az FKSE zenéléssel is foglalkozó tagjainak számait hallgatjuk az FKSE laptopján.

SZOMBAT:

Művészetközvetítő játékok az erdőben (Zsámboki Miklós, Lődi Virág) – Közösségi szakszöveg értelmezés/képfelismerés/ műleírás bokorban, fák tetején, kocsmapultnál.